Om vikten att påverka med musik

Hälften av oss, Malin (Bella) Engström, var med i Sveriges Radio P2 igår och pratade om musikens betydelse för budskap i dokumentärer. I detta fallet om naturdokumentären Home vars budskap handlar om att hjälpa oss att förstå den stundande klimatkatastrofen och vår del i den. Musiken hjälper oss att förstå att den stundande katastrofen närmar sig i allt snabbare fart, vilket speglas i musiken genom dokumentären. Aktivism för ett bättre samhälle kan göras på många olika sätt, som att musiken hjälper oss att på ett mer verkligt sätt få en känslomässig relation till en analys av klimathot. Man skulle kunna säga att musiken materialiserar kunskapen  i vår kropp. Malin förklarar det: – Utan musiken hade man inte fått samma respekt för dokumentären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *