HBTQ-muslimer världen över

Ofta påstår såväl konservativa islamister som islamofobiska islamkritiker att riktig islam inte tillåter homosexualitet eller någon annan könsidentitet än de binära. Tyvärr kan även vissa ateistiska religionskritiker hamna i samma fålla av att bekräfta denna konservativa tolkning av Islam. I självaverket finns det en hel del HBTQ-muslimer världen över, och här kommer en lista på föreningar och organisationer:

[1] inom rörelsen Inner Circle, som har en drivande imam i Sydafrika som är gay, Muhsin Hendricks. 

[2] inom NGO-nätverket ”The Arab Network for Tolerance” som är ett nätverk av arabiska aktivister för mänskliga rättigheter i en rad arabiska länder.

[3] i USA, som exempelvis de som är knutna till AT Center i Los Angeles, till ”Seattle LGBTQI Muslims Group” i Washington State, till ”The Health Initiative” i Georgia, ”Islamic Healing Space of A2 & Ypsi” i Mishigan, till ”Third Coast Queer Muslims of Chicago & the Upper Midwest” i Chicago, till ”Queer Muslims of Boston”, till ”Haven The Inclusive Muslim Union of Philadelphia”, till ”Noor LGBTQIA Muslims of Seattle”, till OUTmuslims i Philadelphia, till Mecca Institute i Washington DC, till det årliga ”LGBTQ Community Iftar” i New York, till Queer Muslim Support Group i Oakland.

[4] inom Bedayaa i Egypten och Sudan.

[5] inom ”Queer Muslim Project” i Indien.

[6] inom CALEM som organiserar främst europeisk-afrikanska HBTQ-muslimer.

[7] inom rörelsen Secret Garden i Nederländerna.

[8] i Storbritanniens välgörenhetsorganisation Imaan, och välgörenhetaorganisationen Hidayah, den sufiska organisationen ”London Queer Muslims”, och Safra-projektet, samt UK Black Pride. Al Jannah i Skottland. 

[9] inom rörelsen ”Muslim Alliance for Sexual and Gender diversity”.

[10] Salaam Queer Muslim Community i Kanada.

[11] Sydney Queer Muslims i Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *